Maud & Co koopt samen met het zorggezin een cohousing project van AG Vespa om er negen jong volwassenen met een verstandelijke beperking te huisvesten en te ondersteunen. Ze vertrekken vanuit de mogelijkheden en de interesses van de jongeren. Werk- en vrijetijdsbesteding buitenshuis wordt gestimuleerd en gecoacht. Met het openbaar vervoer zijn zowel het centrum van Antwerpen als de omliggen de gemeenten gemakkelijk bereikbaar voor werk, hobby’s en ontspanning.

Dit project omvat:

  • Een gerenoveerde directeurswoning waarin twee appartementen werden gecreëerd. Het eerste appartement zal dienst doen als gemeenschappelijke leefkeuken. Het zorggezin koopt een duplex appartement op de bovenste verdiepingen.
  • Drie nieuwe passiefwoningen waarin telkens drie studio’s met een gemeenschappelijke zithoek, terras en woonkamer worden voorzien.
  • De polyvalente ruimte waarbij de betrokkenheid met de buurt en integratie centraal staan.
  • Gemeenschappelijke tuin.
  • Het project wordt casco aangekocht en zal nog verder op maat van het project worden afgewerkt.

Totale kostprijs

€ 1.300.000

Planning

februari 2019: inhuizen van de bewoners

Stand van zaken

Afgewerkt.

Meer informatie over de projectdragers

www.maudenco.be

 

hoboken-11
img-20210114-wa0000
maud-co
hoboken-44
hoboken-22
hoboken-33

NextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnailNextGen ScrollGallery thumbnail